Rozmowa z Kingą Pałasz – konstruktorem w dziale R&D, jednej z największych polskich spółek informatycznych Comarch SA.
Ludzie
Rozmowa z Kingą Pałasz – konstruktorem w dziale R&D, jednej z największych polskich spółek informatycznych Comarch SA.
Na Uniwersytecie Rolniczym im. Hugona Kołłątaja w Krakowie powstaje Centrum Innowacji oraz Badań Prozdrowotnej i Bezpiecznej Żywności.
„Lawendę się je” to hasło, które przyświeca firmie Lavendziarnia Stoki 6 produkującej żywność i kosmetyki z tej wciąż jeszcze mało znanej choć fascynującej rośliny. Okazuje się, że może ona być składnikiem powideł, konfitur czy bazą orzeźwiającego napoju.
Postępująca antropogenizacja środowiska, a jednocześnie wzrastająca świadomość ekologiczna społeczeństwa powodują podejmowanie działań na rzecz ochrony przyrody i wzmocnienia bioróżnorodności.
Pulsacyjne pola elektryczne (PEF) jest jedną z metod innowacyjnego podejścia utrwalania płynnych produktów spożywczych.
Robotyka, w tym także mobilna, rozwija się w ostatnim czasie dynamicznie, a roboty mobilne coraz częściej używane są̨ do wykonywania czynności wspomagających lub zastępujących działania człowieka.